VDS Camera Manufaktúra

A legjobb dolog, ami a fával megtörténhet.

Teljes korrekciós lehetőséggel rendelkező kamerák a síkfilmes fotográfia szerelmeseinek.

Stabil kivitel, kompakt méret, és alacsony tömeg jellemzi a 3 méretben rendelhető kamerákat. A megrendelő igényeit maximálisan figyelembe véve több féle fából, és kétféle fém felhasználásával készítem azok számára, akik szeretnek, és képesek igazán maradandó képeket alkotni.

Több évtizedes felhasználói tapasztalat nyomán születtek meg a nagyformátumú rendszerkameráim. Egy nehéz fémkamerával ellentétben a VDS Camera könnyű, összecsukható, kényelmesen szállítható. Rendelkezik minden korrekciós beállítási lehetőséggel, ezáltal tökéletesen alkalmas portré-, táj-, épület- és tárgyfotók készítésére.

Immár 5 éve foglalkozom fa kamerák gyártásával, az eddigi megrendelőim nagy megelégedettségére. A standard méreteken túl (4×5, 5×7, 8×10) egyedi méretű kamerákat is készítek.

A kamerák előállításához elsősorban amerikai fekete diófát és ezüstre eloxált alumínium alkatrészeket használok. Lehetőség van merbau fa és rozsdamentes acél felhasználásával készült kamerák rendelésére is. A VDS kamerák egyedi megoldásokkal, kézműves technológiával készülnek, melyeket megrendelőim saját névre gravírozva kapnak kézhez.

Kameráimat ajánlom mindenkinek, akik a fényképezés és alkotás örömét egy személyre szabott, kézműves munkával készített eszköz felhasználásával szeretnék megélni.
Vallom azt, hogy egy szép kamera a fotográfust igazi remekművek készítésére inspirálja.

 

Vadász Sándor
fotográfus